TIEWAI is geen onbekende in het Vlaamse raplandschap. Hij maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden en werd dan ook snel een van de acts van het bekende label Eigen Makelij. Zo kwam in 2012 zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij hoge ogen gooide in binnen- en buitenland.

Na enkele jaren reizen kwam hij in 2014 met zijn EP ‘Tabula Rasa’. In 2019 bracht hij enkele singles uit en speelde hij de Marquee van Pukkelpop 2019 plat met het gelegenheidscollectief ‘Goeie Jongens’. Midden oktober 2019 verscheen dan uiteindelijk het langverwachte album ‘Winterslag Miljonair’, wat op erg goede reacties mocht rekenen.

Begin september 2020 kwam de eerste single van zijn volgende plaat uit: ‘Minchia wa een tijd’ met niemand minder dan Zwangere Guy. Ook de opvolger ‘Mentale Grootverdieners’ mocht rekenen op erg positieve reacties, playlists en airplay. Op 4 december 2020 kwam dan ook het langverwachte album ‘Stickies & Samples’ uit via Warner Music Benelux.

Tiewai werkt in de tussentijd verder aan een opvolger van Stickies & Samples. Begin november kwam het album ‘RxT’ met die andere Limburgse legend Ricca uit.

Begin december 2021 kondigde Tiewai de opvolger van Stickies & Samples aan met de single ‘MIJLPALEN’, bijgestaan door STIKSTOF. Even later volgt de 2e single ‘LIFE’, met hiphoplegende Sticks (NL).