STELLARBONE is het muzikale project van Dries Mangelschots en Niels Dzintar. Ze hebben hun strepen verdiend door door de jaren heen in verschillende bands te spelen (o.a.: The maple room). Met honderden live shows, meerdere tours en enkele studio albums op hun naam, hebben ze de ervaring en brandstof om het vuur dat STELLARBONE is te voeden. Hun thuisbasis is Niels Dzintar’s thuisstudio (www.nielsdzintarstudio.com) waar ze nummers schrijven en opnemen met z’n tweeën. Samenwerking zal een handelsmerk zijn voor STELLARBONE aangezien het idee is om samen te werken met verschillende zangers voor elk nieuw nummer. Hun eerste single ‘Vintage River’ werd echter alleen door Dries en Niels gedaan als een pilot in april 2020. Ze brachten om de paar maanden een nieuwe single uit en zijn van plan dat te blijven doen.

De basis van STELLARBONE is een 2 mans band, wat betekent dat voor songwriting en studio Dries de gitaren voor zijn rekening neemt en Niels drums en bas trackt. In 2021 zijn Niels en Dries op zoek gegaan naar nieuwe leden om de band compleet te maken om live te kunnen spelen. De band is inmiddels gevormd en we zijn klaar om met een vijfkoppige band de podia te bestormen.

De zoektocht naar een live drummer was kort maar zeer vruchtbaar; Stefan De Cnodder wordt de ritmische ruggengraat van de band met zijn strakke en technische drumkunsten. Hij is ook actief als frontman in Band Marginal en als drummer in Metal Circus. Ten tweede hadden we een zanger nodig die zowel cleane zang als screaming vocals voor zijn rekening kon nemen, moeilijk te vinden maar we wisten dat Teun Van Aerschot (ook zanger van Generation 84) deze job met gemak aan kon. Teun is onze frontman en iemand die we volledig vertrouwen om al onze nummers perfect te vertalen tijdens een live optreden. Als laatste hebben we Kenneth Vergison gevonden als 2e gitarist, hij kent zijn instrument door en door en is in staat om onze sound tot in detail te vervolmaken. En tot slot speelt Dries gitaar en is Niels de bassist in de live setup.