“You’re my favourite despite the scratches, you’re my favourite song.”. Een quote uit “Despite The Scratches”, titeltrack van het debuutalbum van Rosie Nicasy. Rosie’s nummers gaan over de imperfecties die het leven verrijken, de krassen die mensen met zich meedragen en hun vaak juist mooier maken. Eerlijke en rauwe muziek zoals die lievelingsplaat die je blijft draaien ondanks de krassen.

De 27-jarige Kempense zangeres groeide op met haar vader’s platencollectie als soundtrack. Patrick Nicasy, leadgitarist en songwriter van The Popgun, introduceerde Rosie al op jonge leeftijd aan muzikale helden als Dusty Springfield, Billie Holiday, Minnie Riperton en Bill Whiters. Soul, Motown en jazz verrijkten het smaakpalet en de oren van de jonge Rosie. Het duurde niet lang voor Rosie zelf aan het schrijven ging en dat vertaalt zich tot op heden in eerlijke, rauwe doch dromerige popmuziek met jazz en soul- invloeden. 

In 2019 moest Rosie veel te vroeg afscheid nemen van haar vader. Met haar debuutalbum brengt ze zijn laatste wens in vervulling. Met liefde laat ze nu zijn hand los om vervolgens niet per se in zijn voetsporen te treden, maar wel haar eerste stappen in de muziekwereld te zetten.

Voor dit project laat Rosie zich begeleiden door haar vriend Jan Boudart op gitaar, Cas Kinnaer op drums. De rest van de band wordt momenteel nog samengesteld in samenspraak met de producer. Nicolas Rombouts neemt de productie voor zijn rekening.

Dit album komt uit in november 2022.